Футболните първенства започнаха своето рестартиране на играта и с това започнаха да подсказват на Европа, че е време стадионите да започнат да записват футболната история за този сезон. Макар и с плахи стъпки, Бундеслигата даде добър пример и за останалите страни и доказа, че без спорт много други преживявания губят своя смисъл.

Не трябва да забравяме, че някои страни като Беларус станаха героите за света, особено след като заявиха, че футболът няма да бъде прекратяван. Ето защо и в последните няколко месеца тяхното първенство генерира по-сериозен зрителски интерес от всяко друго. Но нека обърнем внимание какво следва и кои са страните, които започнаха да връщат надеждата на спортните запалянковци. Родният букмейкър Efbet предоставя актуална информация за действащите футболни лиги по света и с това вече е подготвил някои специални предложения за спортните фенове. Започва с най-близката ни съседка - Сърбия.

Суперлигата започна да дава тон и на останалите балкански страни, че е време за малко повече адреналин. Подаръкът за сръбските фенове е надежда за много други. Полша официално започна спортна дейност и можем да забележим, че календарът е зареден с футболни срещи от Екстракласа и Първа лига. Поляците са запазили дата и за купата на страната, с което автоматично могат да се похвалят с пълна спортна седмица, каквато беше чакана от мнозина. Унгария пък е заредила края на месеца с 5-6 футболни срещи, като все още няма информация за провеждането на другите турнири, най-вероятно в началото на следващия месец ще пуснат повече информация.

Футболната програма на Армения има само един мач от своята Висша лига, но подозираме, че там все още се опипва почвата за активно възобновяване на всички спортни дейности. Дания ще изненада феновете с доста пълна и активна спортна програма, при това с мачове от Суперлигаен, Първа дивизия и разбира се сблъсъци за купата. Кратка разходка до Естония ще покаже, че там има обявена само една среща.

Очевидно е, че страните, които все още не са особено сигурни, първо смятат да проверят дали могат да се справят с 1-2 мача и едва след това ще предприемат действия. Чехия може да се похвали с активни спортни действия и там футболът работи на първи обороти, като спортният календар е зареден по всички параграфи - възможностите се разпростират от Първа лига и ФНЛ до купата на страната. Това означава, че футболната картина става още по-разнообразна и красива, предлага още повече възможности и най-накрая мечтаното спортно разнообразие.

Родните фенове не трябва да забравят, че в началото на следващия месец се очаква и завръщането на родното първенство, което остави всички фенове с много неотговорни въпроси, включително и разделянето на отбори, които ще се борят за първото място, както и онези, които ще трябва да се опитат да останат в Ефбет лигата. При всички положения можем да смятаме, че спортният свят ще се възстанови и завърне много скоро, предлагайки заслуженото забавление за всички фенове.

Ситуацията с европейските турнири има възможност да се забави известно време, защото все още има определени ограничения относно свободното пътуване в Европа. Статистически погледнато можем да наблюдаваме моментната спортна ситуация и ако липсват други проблеми, може много скоро отново да се наслаждаваме на Шампионска лига и Лига Европа.