Бившият нападател на Пари Сен Жермен и на френския национален отбор Никола Анелка смята, че именно парижани са фаворит номер 1 за спечелване на Шампионската лига през този доминиран от пандемията от коронавирус сезон.

Другата важна препоръка, която той даде е ПСЖ по най-бързия начин да подпише договор с Единсон Кавани. Актуалният договор на уругваеца е до края на този сезон.

"Да пуснеш Кавани да си тръгне би била голяма грешка", смята Анелка, цитиран от сайта Goal. "Той си остава единствената изявена 9-ка. Той има много грехове, но прави по някога невероятни мачове и вкарва от изумителни положения. Вкарва редовно".

"В ПСЖ е нужна конкуренция. Той е отличен нападател, който не бива и да рискувате да го дадете на конкуренцията. Защото ако си тръгне, със сигурност ще отиде в друг отбор, който ще бъде от ранга на нашия клуб. А когато играе срещу ПСЖ, със сигурност ще ни вкара. И ето това не бива да се допуска", каза още Анелка.

Слред това той коментира и състоянието на отбора:

"В момента Пари Сен Жермен е отличен, балансиран отбор. Играчите, които имат, са достатъчно добри, за да спечелят Шампионската лига. Рано или късно ще го направят, но защо да не е сега, когато другите също са пострадали от коронавируса".

"Единственият ни проблем е, че имаме сравнително слаба конкуренция в Лига 1. Тимът лесно става шампион на Франция, но за да прогресираме на европейско ниво, ни трябват здрави редовни здрави мачове, които да калят тима".