Бразилската звезда от близкото минало Роналдиньо призна, че са минали 60 дълги дни, а той остава под домашен арест преди процеса в Парагвай.

Бившият футболист изкара 32 дни зад решетките, след като беше арестуван за това, че се опита да влезе в Парагвай с фалшив паспорт. Роналдиньо сега е отседнал в четиризвездния хотел Палмарога в парагвайската столица Асунсион.

„Тук в хотел Палмарога имаме отлични условия. Имаме всичко, което ние е необходимо. Много сме спокойни. Те правят всичко за нас, за да може ние да прекарваме времето си по възможно най-приятния начин“, коментира Роналдиньо в интервю за „Mundo Deportivo“, цитиран от Стандарт.

„Минаха шестдесет дълги дни. Хората в домовете си трябва да си представят какво е да не правиш това, с което си свикнал. Мисля, че това ще остане завинаги в нас, след като преживеем тази сложна ситуация, в която се намираме“, добави той.

Роналдиньо признава, че се опитва да спортува активно дори и под домашен арест.

„Тренираме във фитнеса почти всеки ден. Имаме зала, която ни предоставя възможност да работим здраво. Имаме и стая, която е пригодена за нас.“

„Барселона и аз ще сме обединени завинаги. Това винаги ще бъде моят втори град. Това е най-невероятният клуб и феновете имат голямо място в сърцето ми.“

„Благодаря на всички за подкрепата, която ми оказват“, каза още Роналдиньо.