Спортният директор на Пари Сен Жермен Леонардо потвърди слуховете, че загубите на клуба заради пандемията от коронавирус са около 200 млн. евро.

"Пандемията засегна цялата планета и се отрази на всички сфери от живота. Без съмнение, това ще се почувства и на трансферния пазар.

Кризата заради коронавируса влоши финансовото състояние на много клубове, това се отнася и за нас. Хората говорят, че сме загубили около 200 млн. евро. Да, вероятно сумата е близо до тази.

Не вярвам, че през лятото ще се реализират трансфери над 100 млн. евро, тъй като никой не може да си позволи да харчи такива пари, дори ПСЖ. Имаме доста сериозни финансови загуби.

Трябва да бъдем креативни и да търсим футболисти, които не са толкова скъпи. Независимо от това, кой си тръгва, с няколко промени нашият отбор може да остане конкурентоспособен", заяви цитираният от БНР Леонардо. 

По-рано той потвърди, че треньорът Томас Тухел ще продължи работата си в клуба, както и звездите Килиан Мбапе и Неймар, а Единсон Кавани и Тиаго Силва ще си тръгнат.