Тази година най-престижната индивидуална награда във футбола – Златната топка, няма да бъде връчвана! Новината обявиха организаторите на събитието от France Football.

"За първи път в своята история, започнала през 1956 г., няма да има носител на Златната топка. Причината за това е липсата на достатъчно справедливи условия за победителя", е мотивът на френската спортна библия.

Пандемията от коронавирус промени всички спортни календари, включително и на футбола. Евро 2020 беше отложено, Шампионска лига и Лига Европа ще се доиграят в съкратен вариант, а някои първенства, сред които и френската Лига 1 и нидерландската Ередивизие, бяха отменени.

"Тази година не може и не бива да се третира като обикновена. Когато има съмнение, въздържанието е по-добрият вариант, отколкото продължаването напред", заявиха още от France Football.

Сред фаворитите за приза бяха Роберт Левандовски, Карим Бензема и Кевин Де Бройне, които се представят превъзходно, съответно за Байерн Мюнхен, Реал Мадрид и Манчестър Сити. Тримата обаче няма да имат възможността да вземат наградата за първи път в кариерите си.

Припомняме, че Лео Меси е печелил Златната топка рекордните шест пъти, а големият му конкурент за №1 на планетата – Кристиано Роналдо, е ликувал пет пъти.