Националният отбор на Чехия няма да излезе срещу Шотландия в предстоящия мач от Лигата на нациите в понеделник. Това обявиха от чешката футболна федерация, а причината е заразени от коронавирус футболисти в отбора.

Вчера чехите стартираха участието си в турнира с победа с 3:1 при гостуването си на Словакия. Двама от играчите в тима са под карантина след положителни тестове за Covid-19. Това развитие накара Славия (Прага) да заплаши, че ще привика футболистите си.

Развитието накара ръководителите на футбола в страната да вземат решение да разпусне целия отбор. "Въпреки че националният отбор на Чехия победи Словакия с 3:1 в петък, вторият мач в Оломук срещу Шотландия няма да се състои. Отборът е разпуснат", заявиха от местната футболна федерация.

"Причината е конфликт между медицинските лица и ръководството на чешката футболна федерация. Има сериозни опасения от по-сериозно разпространение на вируса", се допълва в съобщението.

Междувременно стана ясно, че и футболист от гръцкия национален отбор е дал положителен тест на лагера на отбора в Словения и ще се прибере моментално в родината си, съобщи футболната асоциация на южната съседка, без да назове името на играча, пише БНР. Засегнатото лице не е в контакт със съотборниците си от две денонощия, уточняват от федерацията.

Останалата част от гръцкия национален отбор продължава да се подготвя за мача от Лига "С", група 3, срещу Косово. Всички играчи бяха тествани вчера и резултатите ще излязат преди потеглянето за Прищина.