Звездата на Унгария и капитан на националния отбор Балаш Джуджак изненадващо не бе повикан от селекционера Марко Роси за решителния бараж с България за Евро 2020 на 8 октомври в София. 

В последните четири сезона 33-годишният футболист  играе в ОАЕ, а преди това направи име в ПСВ Айндховен, Динамо (Москва) и Бурсаспор. В разширения състав от 26 футболисти не попадна и 26-годишният халф на хърватския Осиек Ласло Клайнхайслер, който е сред лидерите на тима.

Изненадата в състава е Норберт Кьонвеш от Залаегерсег, който може да дебютира за националния си отбор на 31 години. В списъка е и звездата на Ред Бул Залцбург Доминик Шобошлай.

„Исках да повикам Клайнхайслер, но не можах, тъй като има лични проблеми. Ако той иска, може да ви отговори какви са тези причини.Би било добре е да обещая, че ще победим България в баража и след това Сърбия и Русия в Лигата на нациите, но не мога да заявя такова нещо. Искам да видя бойци. Ако играем футбол, както ние можем, ще напуснем терена с вдигната глава, дори резултатът да не е благоприятен за нас. Може да не играем красиво като Марко ван Бастен, може да не сме млади, но искам всеки да даде най-доброто от себе си“, заяви 56-годишният италианец.

Съставът на Унгария

Вратари: 
Петер Гулачи (РБ Лайпциг), Денеш Дибуш (Ференцварош), Адам Ковачик (МОЛ Фехервар)

Защитници:
Адам Ланг (Омония Никозия), Атила Фиола (МОЛ Фехервар), Барнабаш Беше (Льовен), Вили Орбан (РБ Лайпциг), Силвестер Хандя (МОЛ Фехервар), Атила Салай (Аполон Лимасол), Ендре Ботка (Ференцварош), Акош Кечкеш (Лугано)

Полузащитници: 
Адам Над (Бристъл Сити), Жолт Калмар (Дунайска Стреда), Доминик Шобошлай (Ред Бул Залцбург), Давид Шигер (Ференцварош), Даниел Газдаг (Хондед), Андраш Шефер (Дунайска Стреда), Томаш Чери (Мезьоковешд), Адриан Шьоке (Хераклес)

Нападатели: 
Адам Салай (Майнц), Неманя Николич (МОЛ Фехервар), Роланд Шалай (Фрайбург), Филип Холендер (Лугано), Кевин Варга (Касъмпаша), Норерт Кьонвеш (Залаегерсег), Бенямин Бабати (Залаегерсег).