Франция и Португалия завършиха наравно 0:0 в двубой от Лига А, Група 3 на Лигата на нациите, игран на "Стад дьо Франс".

Двата отбора спретнаха спретнаха беден откъм футболни достойнства мач, като многозвездието от футболисти на терена не успя да предложи футболния спектакъл, който феновете очакваха. За сметка на това в срещата преобладаваше сериозно тактическо надиграване и твърди единоборства,

Така Португалия и Франция са съответно на първо и второ място в групата си с актив от 7 точки. След тях е Хърватия с 3 пункта, а Швеция е на последното място без спечелена точка.


Двата отбора започнаха равностойно срещата, но не предприемаха излишни рискове и в първите минути головите ситуации пред вратите на Лорис и Патрисио липсваха. На практика единственото запомнящо нещо в началото бе разкървавената глава на Оливие Жиру, който получи тежък удар в задната част на главата. 

В 25-ата минута Нелсон Семедо беше близо до гола, след като отправи изстрел около ръба на наказателното поле. Топката обаче се търкулна покрай десния страничен стълб.

В 32-ата минута домакините отговориха с хубава атака, която завърши с хубаво извеждащо подаване на Пол Погба към Антоан Гризман в пеналтерията. Нападателят на Барселона шутира от малък ъгъл, но Руи Патрисио внимаваше.

Четири минути по-късно Жоао Феликс пропиля добра възможност, след като получи добро центриране от пряк свободен удар. Реакцията му обаче по-скоро попречи на Кристиано Роналдо да отиграе от удобна позиция. Така първото полувреме завърши без отбелязани голове.

В началото на втората част Килиан Мбапе можеше да се разпише. Нападателят нахлу в наказателното поле и от малък ъгъл се опита на преодолее технично Патрисио. Стражът обаче реагира блестящо и с ръка чукна минаващата покрай него топка.

В 74-ата минута Пепе прати топката във вратата, след като засече центриране от пряк свободен удар. Попадението му обаче бе отменено заради засада.

Две миути по-късно Пол Погба се възползва от пространството пред себе си и отправи мощен удар малко преди линията на пеналтерията. Патрисио обаче внимаваше и се намеси безпроблемно.

До края на срещата двата отбора се опитаха да нанесат решаващ удар, но това така и не се случи и срещата приключи без отбелязани голове.

Франция- Португалия 0:0

Франция: Лорис, Павар, Варан, Кимпембе, Ернандес, Канте, Рабио, Погба, Гризман, Мбапе (Коман 84'), Жиру (Марсиал 74')
Селекционер: Дидие Дешан

Португалия: Патрисио, Семедо, Диаш, Пепе, Гереро (Кансело 89'), Фернандеш (Санчес 80'), Перейра, Карвальо (Мутиньо 88'), Силва (Жота 61'), Феликс (Тринкао 89'), Роналдо 
Селекционер: Фернандо Сантош

Париж, стадион "Стад дьо Франс"
Съдия: Карлос Дел Серо
Жълти картони:  (Франция); Диаш (Португалия)