Луда радост обхвана футболистите на Шотландия, след като тимът сложи край на дългото чакане без участие на голям футболен форум. 

Късно снощи тимът на Стив Кларк надви Сърбия след дузпи, след като изпусна преднината си в последната минута на редовното време и ще играе на Евро 2020 догодина. 

Това ще е първо участие на отбора на голямо първенство от световното през 1998-а, като 2 години преди това отборът за последно игра и на еврофинали. 

Тържествата на отбора започнаха още в съблекалнята, където играчите танцуваха и пиха бира веднага след успеха, който бе осигурен от вратаря Дейвид Маршъл, спасил последната дузпа на Александър Митрович. 

Играчите показаха уменията си в танците, слушайки хита от 1977 „Yes Sir, I can Boogie“ на Бакара, като демонстрираха изключителни емоции след постигането на голямата цел. 

Авторът на попадението, с което Шотландия поведе в Белград – Райън Кристи не сдържа сълзите си след триумфа, след като гледаше дузпите от пейката, тъй като бе заменен. 

„Това е невероятна вечер. Не мога са сдържа сълзите си. Показахме обаче невероятна вяра в последните месеци. Да допуснем късен изравнителен гол и да минем през дузпи, бе наистина тежко. Наказателните удари бяха най-трудното нещо, което съм преживявал“ заяви Кристи, чийто тим ще играе с Англия в повторение на сблъсъка между двата тима от Евро 96. Хърватия и Чехия са другите отбори в групата.