Бившият египетски национал Мидо „скочи” на Мохамед Салах и го обвини, че е присъствал  на сватбата на брат си преди квалификацията на Египет за Купата на африканските нации срещу Того.

Именно на нея нападателят на "Ливърпул" се зарази с коронавирус и бе изолиран в хотел, пропускайки важния мач. Според Мидо, салах е трябвало да неглижира ситуацията и да не присъства на тържеството.

„Знам, че може би ще бъдат атакуван след следващия си коментар. Мохамед Салах направи голяма грешка като присъства на сватбата на брат си само няколко дни преди мача на националния отбор. Той показа голяма небрежност що се отнася до стъпките за предотвратяване на коронавируса и резултатът бе, че той се зарази”, коментира бившият нападател на "Тотнъм".

„Той не трябваше да присъства на сватбата на брат си, особено в тези времена. На нея присъстваха повече от 800 души, а половината от тях прегръщаха и целуваха Салах”, допълни  той.

Мидо продължи и с атаките към отговорните фактори във футбола в Египет, като ги нарече страхливци, че не са предприели никакви мерки.

„Другата точка тук е тишината от всички отговорни за небрежността на играча, която потвърждава, че той все още е по-голям от националния отбор, а това ще доведе до истински провал”,каза бившият египетски национал.

В момента Салах продължава да бъде в изолация в Египет, а в четвъртък ще му бъде направен нов тест. Ако той бъде отрицателен, то футболистът ще може да замине за Англия, за да се присъедини към тренировките на "Ливърпул" за предстоящия мач с "Лестър". В момента футболистът няма никакви симптоми.