Галерия

Появи се и българска връзка в разследването на смъртта на Диего Марадона. Разследва се и д-р Пабло Димитров, директор на клиниката "Оливос", където бе направена мозъчната операция на легендата. До момента прокуратурата разследваше хирурга, който премахна субдуралния хематом Леопордо Луке и психиатърката Аугустина Косачов.

Д-р Димитров със сигурност е наследник на български емигранти, защото така те изписват имената си и до днес. Той е подписал документа, с който Марадона е освободен от лечебното заведение. Другите подписи са на Леополде Луке и на дъщерите на световния шампион от 1986 г. Джанина и Хана.

Във въпросния документ обаче е записано, че клиника "Оливос" не освобождава Марадона, защото той е готов за изписване, а защото такова е желанието на семейството му. Лечебното заведение препоръчва лечението на футболната легенда да бъде продължено в санаториум, пише "24 часа". В подобно специализирано заведение "Суис Медикал" Дон Диего прекара първата седмица след мозъчната операция.

От семейството заявили, че са осигурили всичко необходимо Диего Марадона да бъде под наблюдението на медицински лица. Затова сега властите проверяват дали въобще е бил упражнен контрол над последващото лечение на Марадона или е имало неглижиране на задълженията.