Легендарният халф на Арсенал Патрик Виейра бе уволнен като треньор на френския Ница след серия лоши резултати. 

5-поредни загуби във всички състезания означаваха край на престоя на специалиста на Лазурния бряг, където той работи 2 години и половина. 

Договорът на 44-годишния наставник бе до края на този сезон, но увеличаването на критиките по отношение на липсата на стил и серията поражения означаваха, че той бе прекратен преждевременно. 

Ница е в средата на класирането на Лига 1, но в неделя допусна загуба от Дижон с 1:3, за който това бе първи триумф за кампанията. Вчера тимът падна и от Байер с 2:3 и ръководството явно реши, че трябва да вземе мерки, за да спре пропадането, съобразявайки се и с желанието на феновете. 

Виейра изведе клуба до 7-о място в края на сезон 2018-19 и до 5-а позиция през миналата кампания, което доведе и до класиране за Лига Европа. През настоящия сезон обаче, нещата не се получаваха. 

„Патрик Виейра вложи сърцето си и показа професионализъм в работата си и ние сме благодарни за развитието на клуба и му желаем успехи в бъдеще. След среща през изминалата нощ обаче, Бордът на директорите прецени, че сътрудничеството между него и Ница трябва да бъде прекратено. На негово място е назначен помощникът му Адриен Урся“ се казва в официалното съобщение на клуба.