Всеки знае как се залага на футболни мачове, но не всеки е запознат с виртуалните футболни залози. От известно време букмейкърите предлагат възможност за направата на залози на виртуални спортове. Какво представляват те? Най-просто казано, това е виртуална симулация на дадено спортно събитие, което обаче няма общо с действителността. Развоят и крайният изход от срещата се генерира от компютър, на абсолютно случаен принцип.

Разбира се, най-популярният спорт за залози е футболът, но в професионалното ревю на Betenemy за Efbet Casino ще откриете информация, както за него, така и за останалите виртуални спортове, на които може да се залага. Една от най-интересните категории в секция Виртуални на букмейкъра е така наречената Евро купа, която представлява нещо като Европейско първенство по футбол. Имената на държавите са истински, но тези на играчите са измислени. 

Всяка среща трае по около три минути, като в нея са подбрани само най-интересните моменти от двубоя. Ще прескачате през минутите на мача, за да видите само головете, опасните положения и някой друг показан картон. Всичко се случва доста динамично, така че да не доскучава дори за кратко. Времето за залози между самите срещи също е доста ограничено.

Разбира се, при толкова кратък формат на двубоя, няма как да има опция за залози на живо. Както вече казахме, крайният изход от всяка среща е компютърно генериран, но въпреки това, може да откриете дори статистика за представянето на всеки отбор в надпреварата. За някои залагащи, виртуалната Евро купа се превърна като алтернатива, когато футболът по цял свят беше прекъснат, а реалното европейско първенство беше преместено за 2021 година. 

Обърнете внимание, че виртуалният футбол няма нищо общо с реалния и формата на даден отбор в реалния свят по никакъв начин не се отразява във виртуалния. Всичко, което ви интересува са коефициентите и различните пазари, а те включват богато разнообразие. Например, при Евро купа ше откриете дори опция за дългосрочни залози, където налични са коефициенти за краен победител в турнира, за класирал се отбор до фазата на елиминациите и за победител във всяка отделна група. 

Иначе, освен избор на крайния изход, пазарите за всяка среща включват популярни възможности за залог, които сме свикнали да виждаме при реалните футболни срещи. Например, насреща са опции за залог на под и над 2.5 гола, хендикап, следващо попадение в мача, гол-гол, първо полувреме/краен изход и дори точен резултат. Коефициентите пък са не по-малки от тези в реалния футбол, а и знаете, че срещата няма как да бъде уговорена, но пък няма как да знаете какво ще реши компютърният алгоритъм.

Много от хората смятат, че когато става въпрос за измислено спортно събитие, то лесно може да се манипулира от букмейкъра, но истината е, че резултатите са на абсолютно случаен принцип и са еднакви за всички играчи. Не може обаче да приложите някаква стратегия, тъй като не става въпрос за реални отбори. На практика, най-големият ви съюзник ще бъде късметът ви, така че бъдете внимателни и играйте за удоволствие, а то със сигурност ще бъде налично, тъй като играта е направена доста интересна, а видеото от виртуалните мачове никога не спира.