Идеята за Фентъзи Футбол се е появила на бял свят още преди много години, но продължава да бъде актуална и да вълнува хората. В същината си, тя ви превръща в топ мениджър, който разполага с определен бюджет, за да изгради боеспособен тим, който да се съревновава по точки с съставите на останалите мениджъри. Оформя се една сериозна надпревара, в която всичко е във ваши ръце и по-конкретно в избора на играчи, който сте направили. Всеки отбор печели точки, като по този начин се определя и, кой мениджър е по-добър. 

Точкуването става на всеки отделен играч в отбора ви и зависи от редица фактори по време на реалния двубой, в който съответният играч е взел участие. Например, ако някой от защитниците ви успее да реализира гол, ще спечелите шест точки само от това му попадение. Ако пък отборът, в който играе, запази суха мрежа, ще получите още четири допълнителни точки.

Асистенцията се равнява на три точки, а жълтият картон ще извади една точка от общия актив. Имате право да изберете и един капитан на отбора, като спечелените от него точки ще се умножават по две. Всички останали правила при точкуването, ще откриете в сайта на palms bg, като това е и единственият букмейкър у нас, който предлага подобна игра. Там ще се запознаете и с някои допълнителни правила, като например, възможността за направата на смени, при контузен или отсъстващ играч в титулярния ви състав, както и какви са наличните игри, в които може да се присъедините.

След като вече сте създали отбор, вие може да го включите в различни надпревари или иначе казано, да се присъедините към някоя стая. Това става посредством заплащане на малка такса за вход, на базата на която пък се сформира и наградният фонд за най-добрите мениджъри. Той включва 90% от общата събрана сума. Именно това е и елементът на залагане, който прави и играта по-вълнуваща. Възможността да спечелиш пари, благодарение на предвидливия ти подбор да играчи и елементът на състезанието с други мениджъри, вдигат допълнително адреналина.

Съставът ви трябва да се запълни с от 5 до 15 футболиста, а отделните игри може да включват цял кръг или дори цял сезон, но също така може и да продължат един единствен мач. Например, наскоро букмейкърът пусна отделна игра само за супер сблъсъка между Ливърпул и Манчестър Юнайтед. В нея на разположение беше ограничен бюджет от 45 милиона и избор на пет играча, като съответно, те трябваше да са само от Ливърпул или Юнайтед. В случая налични бяха две стаи. Първата с вход от 2.00 лева, а втората с вход от 10 лева. 

Всичко, което ви е необходимо, за да бъдете успешни във фентъзи футбола, е внимателно да подберете правилната селекция от играчи и всичко останало е да се настаните удобно на дивана и да се наслаждавате на футболните сблъсъци. Към момента PalmsBet предлага Фентъзи Футбол игри от английската Висша лига и българската първа професионална лига, така че изберете шампионата, в който познанията ви са по-големи, обмислете добре какъв да бъде състава ви и проверете, дали ставате за мениджър.