Наставникът на Олимпик Марсилия Андре Вилаш-Боаш обяви, че е подал своята оставка пред ръководството на клуба, а причината е доста необичайна – нежелан входящ трансфер. Вчера португалският специалист заяви, че ще си тръгне от Марсилия, ако клубът привлече халфа на Селтик Оливие Нчам, което в крайна сметка се случи. Днес Вилаш-Боаш изпълни заканата си и подаде оставка.

“Входирах оставката си и обясних, чене съм съгласен със спортната политика на клуба. Не искам нищо от Олимпик Марсилия. Не искам никакви пари”, заяви Вилаш-Боаш на пресконференция днес. “Ръководството все още не ми е отговорило. Случилото се миналата седмица няма нищо общо с решението ми”, допълни той, визирайки инцидентът в събота, когато фенове на тима нахлуха в тренировъчната база на Марсилия, за да протестират срещу президента на тима Жак-Анри Ейро.

“Изчаквам отговора им. Той може да е отрицателен и тогава ще продължим да работим заедно. Не искам никакви пари, просто искам да си тръгна. Приключихме трансферния прозорец с нов играч, за когото аз бях казал не”, каза още Вилаш-Боаш, който по-рано през сезона обяви, че няма да поднови договора си с Олимпик Марсилия, който изтича в края на кампанията.

Олимпик Марсилия започна силно сезона в Лига 1, но след една победа и пет загуби в последните осем мача, тимът се отдалечи на 16 точки от лидера Лил, макар и да е изиграл два мача по-малко. Марсилия не успя и да преодолее своята група в Шампионската лига.