С голове на Килиан Мбапе и Мауро Икарди през първото полувреме Пари Сен Жермен победи с 2:0 като гост Олимпик Марсилия в стотното издание на голямото дерби на Франция от 24-тия кръг в Лига 1.

На стадион "Велодром" столичани откриха резултата още в 9-ата минута чрез Мбапе. Френският национал, който записа своя мач номер 150 за клуба, засече центриране на Анхел ди Мария и не остави особени шансове на вратаря Стийв Манданда.

В 25-ата минута Алесандро Флоренци отправи центриране към наказателното поле на марсилци и Икарди с глава покачи на 2:0 в полза на гостите.
Малко след това Леандро Паредес имаше отлична възможност да вкара и трети гол за ПСЖ, но ударът му не намери целта.

През второто полувреме темпото на игра спадна, а безсилието на домакините в предни позиции завърши с червен картон на плеймейкъра Димитри Пайе, който заби бутоните си в тялото на Марко Верати, заради което бе изгонен от игра в добавеното време, предава БНР.

С победата Пари Сен Жермен събра 51 точки и продължава да изостава с три от лидера Лил и с една от Олимпик Лион. Олимпик Марсилия, който е с два мача по-малко, има 33 точки и заема девето място в подреждането, но има само една победа в последните си десет мача в Лига 1.