Монако приземи Пари Сен Жермен след успеха над Барселона, като го срази с 2:0 като гост  в 26-ия кръг и го смъкна на трето място в класирането. 

Парижани допуснаха 6-ата си загуба в първенството и трета у дома, като останаха с 54 точки. Те имат с 4 по-малко от лидера Лил и са с една зад Лион, след като конкурентите им спечелиха своите двубои. 

Софиан Диоп откри за Монегаските още в 6-ата минута с удар отблизо, което бе най-ранният гол отбелязан от гостите на „Парк Де Пренс” от 2018-а година. До почивката домакините не успяха да направят нещо особено в атака. 

Защитникът Гилермо Марипан шокира допълнително шампионите, когато удвои преднината в 51-ата минута с отличен завършващ удар. Кевин Фоланд пропусна да направи триумфа на гостите още по-категоричен, когато от добра позиция стреля неточно. 

Така Монако записа първата си победа в Париж от 2016-а и спечели за 8-и път в последните си 9 мача в Лига 1. Хората на Нико Ковач са 4-и с 52 точки и определено са в борбата за титлата, тъй като са само на 6 точки от първото място.