Румъния изрази готовност да пусне 12 000 зрители на Националната арена в Букурещ за мачовете от Европейското първенство, заявиха организаторите.

УЕФА ще се опита да организира първенство, при което стадионите няма да бъдат празни и се очаква ратифицирането на решение, според което да бъдат допуснати зрители, които са 25% от капацитета на стадионите.

„Принципът на присъствие от 25% е обсъден и ще трябва да бъде ратифициран от правителството, преди да бъде съобщен от УЕФА в началото на месец април“, каза говорителят на Румънската футболна федерация Разван Митрои.

Така на стадиона, който е с капацитет 55 000 зрители, ще могат да присъстват около 12 000 фена. Букурещ ще бъде домакин на три мача от група С на Европейското първенство, а именно Австрия – Северна Македония, Украйна – Северна Македония и Украйна – Австрия, както и на един осминафинал.

Междувременно стана ясно, че двата финала за Купата на Краля ще се проведат без фенове по трибуните. Това обяви здравният министър на Испания Каролина Дариас, като новината бе потвърдена и от местната футболна федерация. Първият мач е на 3 април между „Реал Сосиедад“ и „Атлетик“ (Б), като бе отложен от миналата година, а тазгодишният финал в надпреварата ще е 2 седмици по-късно и ще се срещнат „Барселона“ и „Атлетик“ (Б).