Португалия постигна трудна победа с 1:0 над Азербайджан в първа квалификационна среща от група "А" за Мондиал 2022. Двубоят се игра на "Алианц Стейдиъм", в Торино, при ограничен брой зрители.

"Мореплавателите" създадоха близо 30 положения за гол и отправиха 15 точни удара към стража на азерите. Вездесъщият в тази среща Шахбан Магомедалиев обаче допусна само едно попадение в мрежата си и то дойде след автогол на Медведев в 36-тата минута.

Така Португалия и Сърбия оглавиха класирането в Група "А" с по 3 точки, а събота/27.03, двата отбора ще се изправят един срещу друг в западната ни съседка. Следващият двубой на Азербайджан също е със Сърбия. Азерите ще приемат "плавите" на 30-ти март.


Домакините можеха да открият резултата още в 10-тата минута. Рубен Невеш шутира опасно, но стражът на гостите показа завиден рефлекс и опази вратата си.

В 19-тата минута Роналдо центрира по прекрасен начин към Дуарте, той се отскубна от пазача си, но изстрелът му мина встрани от вратата.

Атаките на "мореплавателите" ставаха все по-свирепи, но Кристиано Роналдо и Жоао Кансело пропиляха добри възможности да изведат своите напред.

Все пак логичното се случи 9 минути преди края на първата част. Лоша комуникация между вратаря на гостите и Максим Медведев доведе до автогол и по този начин домакините се прибраха на почивка с гол преднина.

Второто полувреме натискът на "селесао" продължи, но головете така и не падаха. В 67-мата минута Бернардо Силва имаше отлична възможност да удвои преднината на своите, но Шахбан Магомедалиев за пореден път се отличи с класно спасяване и резултатът остана непроменен.

В 86-тата минута Роналдо шутира от пряк свободен удар, но Магомедалиев за пореден път развенча опитите на символичните домакини.


Португалия - Азербайджан 1:0

Голмайстори:

1:0 - Медведев 36' (автогол)

Стартови състави:

Португалия: Лопес, Кансело, Диаш, Дуарте, Мендеш, Нето, Моутиньо, Невеш, Роналдо, А. Силва, Б. Силва

Азербайджан: Магомедалиев, Хровостюк, Хюсеинов, Бадалов, Медведев, Салахли, Мустафаев, Махмудов, Хусейнов, Горбани, Емрели