Амбициите на Нидерландия претърпяха сериозен удар с поражението в Истанбул срещу Турция с 2:4, но световните футболни квалификации тепърва започват, заяви селекционерът на отбора Франк де Бур. 

Бурак Йълмаз отбеляза три гола за домакините и те оглавиха временно класирането в група "G".

"Това е много лош резултат, тежко поражение. Нека обаче не правим трагедии, защото изиграхме само един от общо десет мача в квалификациите. Просто трябва да внимаваме занапред. Турция е много силен съперник, но не биваше да губим срещу тях", каза той в интервю за нидерландските медии след срещата.

"Наясно бяхме, че те ще опитат да ни ударят на контраатака, но първият им гол падна от подобна ситуация и бе като по учебник. Трябваше просто да извършим едно нарушение и да спрем контрата, но така и не го направихме. Не реагираме адекватно на такива неща, но видях и много положителни черти в играта ни.

Няма да униваме, защото във футбола ситуацията се мени бързо. Вярвам, че това ще се случи и за нас, така че няма да роня сълзи за тази загуба. Имаме опитни футболисти и те могат да играят далеч по-добре от това, което показаха срещу Турция", допълни Де Бур.

На 27 март Нидерландия приема Латвия в Амстердам, а на 30 март "оранжевите" гостуват на Гибралтар.