Селекционерът на световния шампион Франция Дидие Дешан планира да направи промени в състава за следващия мач от световните квалификации срещу Казахстан в неделя след разочароващото равенство 1:1 срещу Украйна на старта на кампанията снощи.

"Петлите" изглеждаха твърде уморени и не успяха да надиграят селекцията на Андрий Шевченко. "Трябва да освежим състава за следващия мач. Много от футболистите ми играха мачове от вътрешните първенства в неделя и явно не успяха да се възстановят за срещата с Украйна. Няма да скрия, че ще има промени в състава за мача срещу Казахстан. Предстои ни дълго 11- часово пътуване до там, а след това идва и мач с Босна и Херцеговина" каза Дешан на
пресконференцията след мача на "Стад дьо Франс", цитиран от Фокус.

"Украйна ни вкара с половин положение. Те дойдоха да се защитават. Гледах 20 мача на Украйна и в нито един мач не играха толкова защитно. Но резултатът показва, че техният треньор Шевченко си е свършил работата", каза още Дешан.

"За следващите мачове ни трябват по-свежи играчи, които да вкарат повече агресия в играта", коментира и капитанът Юго Лорис. Може би най-интересната част от пресконференцията на Дешан обаче бе критичният му донякъде коментар по адрес на суперзвездата на Пари Сен Жермен Килиан Мбапе.

"Ще говоря спокойно с него. Мбапе знае, че не изигра добър мач. Не беше в най-доброто си състояние. Съперникът се адаптира и винаги имаше трима четирима играчи около него. Тактиката на Украйна усложни влиянието му върху играта. Трябва да му намираме повече пространства", каза Дешан.