Националният отбор на Англия стартира с очакван успех квалификациите за Мондиала в Катар 2022. "Трите лъва" се наложиха убедително над скромния отбор на Сан Марино с 5:0.

Домакините бяха пълен господар на терена и съвсем логично още през първата част нанизаха цели 3 попадения във вратата на своите гости. Уорд-Праус изведе своите напред в 14-та минута, а седем минути по-късно Калвърт-Люин удвои преднината за Англия. В 31-вата минута се разписа и Рахим Стърлинг и така двата отбора се прибраха на почивка при класически резултат.

"Лъвовете" започнаха силно и второто полувреме и им бяха необходими само осем минути за да отбележат и четвъртото попадение. Негов автор отново стана Калвърт-Люин, които порази целта за втори път тази вечер. Точката на спора сложи нападателят на Астън Вила - Оли Уоткинс, който се разписа седем минути преди края.

В следващия мач, в неделя, англичаните гостуват на коравия тим на Албания, а Сан Марино ще приеме Унгария.


Домакините започнаха уверено и още в 14-тата минута Джеймс Уорд-Праус получи хубаво подаване и с техничен удар прати топката в долния десен ъгъл на вратата за 1:0.

Натискът на "Трите лъва" продължи и в 21-та минута Доминик Калвърт-Люин направи резултата 2:0. Голът падна след добро центриране, което елиминира вратаря на гостите и за нападателят остана най-лесното. Отблизо прати топката в мрежата с глава.

Половин час след началото на мача резултатът стана класически. Рахим Стърлинг демонстрира бързината и дрибъла си, премина през няколко играчи и с хубав шут не остави шансове на Бенедетини! 3:0!

Не бяха минали и десет минути след подновяването на играта, когато Калвърт-Люин успя да вкара втория си гол в срещата. Джеси Лингард пусна чудесен пас към нападателя на Евертън и той отново не сгреши.

Домакините намалиха темпото, но все пак стигнаха и до 5-ти гол. Той падна в 83-тата минута, а негов автор стана Оли Уоткинс, който се появи като резерва. Стрелецът на Астън Вила получи пас от Фил Фоудън на границата на наказателното поле и с прецизен шут я прати в долния ляв ъгъл на вратата.

Англия - Сан Марино 5:0

Голмайстори:

1:0 - Уорд-Праус 14'
2:0 - Калвърт-Люин 21'
3:0 - Стърлинг 31'
4:0 - Калвърт-Люин 53'
5:0 - Уоткинс 83'

Стартови състави:

Англия: Попе, Джеймс, Коуди, Стоунс, Чилуел, Филипс, Уорд-Праус, Лингард, Маунт, Стърлинг, Калвърт-Люин

Сан Марино: Бенедетини, Грандони, Роси, Броли, Батистини, Голинучи, Лунадей, Палаци, Берарди, Хирш, Нани