Килиан Мбапе е естественият наследник на футболните мегазвезди Лионел Меси и Кристиано Роналдо, смята бившият нападател Давид Трезеге. Той дори твърди, че нападателят на Пари Сен Жермен може да спечели "Златната топка" още тази година.

Меси и Роналдо спечелиха 11 от последните 13 награди за футболист на годината, но са съответно на 33 и 36. Трезеге смята, че в момента в най-добра позиция да ги замести на върха е именно Мбапе, който е само на 22 години.

Запитан в интервю за Le Parisen дали вижда френския национал като кандидат за най-добър в света, Трезеге каза:

"Той определено върви в тази посока. На мен лично ми изглежда като естествения наследник на Меси и Роналдо. Ако ли не, то той поне е в най-добра позиция да стане такъв".

Мбапе затвърди статута си на фаворит за "Златната топка" със страхотните мачове в Шампионската лига. Той вкара два гола на миналогодишния първенец Байерн Мюнхен тази седмица, а преди това бе в основата на погрома на "Камп Ноу".

"Той ме впечатлява постоянно. Големите мачове за големите футболисти и не смятам, че това твърдение е тривиално. Килиан показва отново и отново с какви невероятни качества разполага", продължи бившият френски национал.

"Той очевидно е много по-мотивиран в най-големите двубои. Видяхме го и по-рано през сезона срещу Барселона, когато направи впечатление с каква лекота играе. Килиан е много здрав и физически, и психически.

Когато се очаква от него да поведе отбора, той го прави. Понякога обаче в Лига 1 това остава незабелязано", завърши Давид Трезеге.

Мбапе има 32 гола в 38 мача във всички турнири през настоящия сезон.