Президентът на УЕФА Александър Чеферин не се е отказал от идеята да наложи сурови наказания на Реал Мадрид, Барселона и Ювентус, които все още не са се отказали от идеята за реализирането на проекта Европейска Суперлига.

"Всеки трябва да понесе последиците от това, което е направил и не може да се преструваме, че нищо не се е случило. Не можете да направите нещо подобно и просто да кажете: "Наказахме, защото всички ме мразят. Трябва има ясна разлика между английските клубове и останалите шест. Те се оттеглиха първо и признаха, че са сгрешили. Трябва да имаш мъжество, за да го сториш“, заяви Чеферин пред „Дейли Мейл“.

"Тези 12 клуба трябва да бъдат разделени на три групи. В първата са шестте английски тима, които първи се оттеглиха от проекта. След това са Атлетико (Мадрид), Милан и Интер, които ги последваха. В последната група са Реал (Мадрид), Барселона и Ювентус, които все се вярват, че Земята е плоска и смятат, че Суперлигата все още съществува".

"Всеки ще си понесе наказанието. Ще видим по какъв начин. Нямам предвид дисциплинарния процес, но трябва да е ясно, че всеки трябва да носи отговорност по различен начин“, призна президентът на УЕФА.

"Аз лично се чувствах като поставен в перална машина. Миналата събота потеглих от родната ми Словения за Швейцария. Осем часа шофирах. Подготвях си речта за реформите в евротурнирите. В нея мислех да благодаря на Андреа Аниели. След това я променях четири пъти. Подготвяха нещо, а не ме предупредиха. Аниели ме излъга като ми каза, че няма такова нещо. В края това се случи и аз трябваше публично да разкажа какво се е случило“, допълни словенският юрист.

"Бях впечатлен от реакциите на феновете, на цялата футболна общност и не само на футболната общност, а на цялото общество. Никога не съм виждал нещо подобно. Правителството на Великобритания направи много и сме му благодарни. Феновете направиха най-много. Впечатлен съм от реакцията на британското правителство".

"Имах телефонни разговори с премиера Джонсън и с държавния секретар по въпросите на спорта Оливър Даудън много пъти през тези луди 48 часа. Те бяха от правилната страна на историята в точното време и това е впечатляващо. Това съвместно усилие показа, че не всичко се продава“, отбеляза Александър Чеферин.