Лионел Меси ще бъде представен като играч на Пари Сен Жермен на специална церемония, която ще бъде организирана на Айфеловата кула. Това твърди френският журналист на ESPN Жулиан Лоранс. Той не посочва кога точно ще стане представянето, но според други източници един от символите на Париж е резервиран от клуба за вторник, 10 август.

Меси се очаква тази вечер или рано утре сутрин във френската столица, за да финализира преминаването си в ПСЖ. Договорът му е готов и очаква само подпис – за 2+1 сезона и годишна заплата от 50 милиона евро, отбелязва "Монитор". 

Още от ранни зори днес стотици ултраси на ПСЖ окупираха летището в Париж, очаквайки първи да зърнат новия си любимец. Някои от тях дори разпънаха палатки само и само да не изпуснат момента. Стотици фенове заеха места и около стадион „Парк де пренс“, очаквайки да зърнат аржентинеца.

Очаква се в новия си тим Меси да получи като жест на добра воля номер 10, който ще му бъде преотстъпен от Неймар. Букмейкърите също веднага реагираха и понижиха сериозно коефициента на ПСЖ за спечелване на Шампионската лига идния сезон.