Голямата звезда на световния футбол Лионел Меси не дебютира за новия си тим ПСЖ при победата над Страсбург с 4:2 у дома в мач от втория кръг на френската Лига 1.

Меси и другата звезда на парижани Неймар останаха извън групата на тима за двубоя на "Парк де Пренс", като в състава не бяха още Джанлуиджи Донарума и Серхио Рамос.

Въпреки това възпитаниците на Маурисио Почетино нямаха проблем да стигнат до успеха, като дръпнаха с три гола, още преди да е изтекъл половин час игра.

Централният нападател Мауро Икарди откри резултата в третата минута след асистенция на Абду Диало, а между 25-та и 27-та минута Килиан Мбапе и Юлиан Дракслер добавиха нови два гола за домакините.

След почивката гостите се върнаха в двубоя с попадения на Кевин Гайемро в 53-та и Людовик Ажорке в 64-та минута, но в 81-та минута останаха с човек по-малко след втори жълт картон Александър Джику. В 86-та минута резервата Пабло Сарабия оформи крайното 4:2 след подаване на Мбапе.

По този начин след първите два кръга ПСЖ има пълен актив от шест точки и води в класирането, докато Страсбург е на последната позиция в подреждането без спечелена точка. /БГНЕС