Халфът на Лил Ренато Санчес ще бъде извън терените през следващите шест седмици, след като се подложи на операция на коляното, съобщиха от клуба днес. Френският шампиони разкриха, че Санчес е изпитвал болки в коляното в последните няколко седмици и в крайна сметка е станало ясно, че ще трябва да мине хирургическа интервенция.

Португалският национал игра през всички 90 минути на равенството 3:3 с Мец в първия кръг на новия сезон, но не бе на терена при тежката загуба от Ница с 0:4 пред изминалия уикенд. Санчес, който записа 23 мача за "договете" през шампионската кампания миналия сезон, ще започне рехабилитацията си още тази седмица.

Контузията на Санчес означава, че той ще пропусне първите два мача на Лил от груповата фаза на Шампионската лига през септември. Той обаче все още може да се раздели с клуба преди края на трансферния прозорец, тъй като според медиите е желан от Барселона и Ливърпул. От своя страна Лил е готов да се раздели със своя играч срещу 35 милиона евро, за да подобри тежката си финансова ситуация. По-рано това лято клубът продаде и централния халф Бубакари Сумаре на Лестър Сити срещи 20 милиона евро. /БГНЕС