Мачът от третия кръг на френското първенство по футбол между Ница и Марсилия беше прекъснат заради безредици, предизвикани от феновете. Мачът се проведе на стадиона в Ница, съобщава ТАСС.

В края на срещата стотици фенове изтичаха на терена и атакуваха играчите. Безредиците бяха провокирани от полузащитника на Марсилия Димитри Пайе. Един от феновете го удари с бутилка, когато играча изпълняваше ъглов удар. Футболистът я хвърли обратно в тълпата, след което феновете нахлуха на терена.

Трима играчи на Марсилия са пострадали, включително Пайе, Матео Гендузи и Луан Перес. Срещата беше прекъсната, когато резултатът беше 1: 0 в полза на Ница. Час по -късно ръководството на френската лига и местните власти решиха да завършат мача, но гостите не излязоха на терена. В резултат на това веднага след възобновяването на играта реферът изсвири последния сигнал.

"Контузени играчи, несигурност, мачът никога не трябваше да се подновява. Това е тъжно решение. Гордея се с моя отбор, който не участва в този маскарад", написа Паян.

„Решихме да не рестартираме мача в интерес на безопасността на нашите играчи,“ цитира RMC Sport, президентът на Марсилия, Пабло Лонгория. „Това, което се случи днес, е напълно неприемливо. Ние, затова решихме да не рестартираме мача и да се върнем към Марсилия тази вечер".

Президентът на „Ница“ Жан-Пиер Ривър не подкрепи решението на гостите. "Разочароващо е, че всичко завършва така. За съжаление избухването настъпи, след като играчът на Марсилия хвърли бутилката обратно на трибуните и това не би трябвало да повлияе по никакъв начин на нашите играчи. Съдията се поколеба да възобнови мача, но хората, отговорни за сигурността решиха да възобновят играта. Не разбрах напълно решението на нашите колеги от Марсилия, отидох на трибуните и те ми гарантираха, че няма да има проблеми. Всички казаха, че всичко ще бъде добре, но Марсилия не искаше да напусне ", каза Ривър. / БГНЕС