Световната футболна легенда Пеле демонстрира чувство за хумор по време на възстановяването си от операция за премахване на тумор от дебелото черво, като заяви, че вече е "настроен да играе 90 минути плюс продължения".

В началото на този месец лекарите откриха тумор в дебелото черво на Пеле по време на рутинна проверка и той бе опериран в болница "Алберт Айнщайн" в Сао Пауло, а вчера той напусна интензивното отделение на лечебното заведение, но остава под лекарско наблюдение.

"Приятели, това съобщение е към всеки от вас. Не си помисляйте и за миг, че не съм прочел хилядите прекрасни съобщения, които получавам. Големи благодарности на всички вас, които отделихте минутка от деня си, за да ми изпратите позитивна енергия. Любов, любов и любов! Вече напуснах интензивното отделение и съм в стаята си. Всеки ден съм по-щастлив и с настроение да играя 90 минути плюс продължения. Скоро ще бъдем заедно!", написа Краля на футбола в Инстаграм.

Пеле е единственият футболист в историята, който е ставал световен шампион три пъти - през 1958, 1962 и 1970 година, като той е и голмайстор номер 1 в историята на Бразилия със 77 гола в 92 мача.