Пеп Гуардиола сподели, че няма да се извини за това, че призова феновете на Манчестър Сити да подкрепят отбора в съботното домакинство срещу Саутхемптън.

Посещаемост от 38 062 стана свидетел на зрелищната победа на Сити над РБ Лайпциг с 6:3 в сряда и след края на мача испанският мениджър на шампионите на Англия заяви, че клубът „се нуждае“ от повече привърженици да посетят двубоя със „светците“ на 55-хилядния „Етихад“. Коментарите му предизвикаха критики от президента на официалния фенклуб на „гражданите“ Кевин Паркър.

"Казаното от него ме изненада, не разбирам това какво общо има с него. Той не разбира какви трудности може да има един фен, за да стигне до "Етихад" в сряда вечер. Пеп трябва да се придържа към треньорството", бяха думите на Паркър. Той спомена и за двете предишни домакинства на Сити във Висшата лига срещу Норич (51 437) и Арсенал (52 276).

В отговор, Гуардиола сподели: „Казах ли след края на мача, че съм разочарован, че стадионът не беше пълен? Интерпретацията си е интерпретация. Няма да се извинявам за това, което казах. Това, което казах, е, че се нуждаем от подкрепата. Няма значение колко души идват, но ги каня да дойдат и да се насладят на мача, защото се нуждаем от подкрепата".

"Признателен съм за подкрепата, която получихме срещу Лайпциг. Винаги казвам, че хората искат да дойдат, ще бъдем невероятно благодарни, защото знам колко труден ще е двубоят и знам, че се нуждаем от нашите хора. Никога не седя тук и не питам защо хората не идват. Ако не могат да дойдат, не идват“, каза испанецът.