Бившият защитник на Тотнъм Серж Орие премина в испанския Виляреал. Котдивоарският национал парафира едногодишен договор с опция за допълнителни две, след като мина медицински прегледи по-рано през деня.

Той подписа споразумението преди да замине с Кот д'Ивоар за две световни квалификации срещу Малави, като ще бъде представен официално за играч на "жълтата подводница" при завръщането си от националния отбор. 28-годишният десен бек ще се събере отново с бившия си мениджър в Пари Сен Жермен Унай Емери.

Орие подписа с нов агент през лятото – бившия вицепрезидент на Монако Вадим Василиев, след като не успя да си тръгне от Тотнъм през последните няколко трансферни прозореца. Бранителят и „шпорите“ взаимно се съгласиха да прекратят договора му през август при една оставаща година до края на контракта, след като привлякоха десния бек на Барселона Емерсон Роял.

Орие ще се бори за титулярно място с бившия си съотборник в северен Лондон Хуан Фойт, който подписа с Виляреал за постоянно след успешен престой под наем миналата кампания, който приключи с триумф в Лига Европа, след като надигра Манчестър Юнайтед след изпълнение за дузпи.