Мениджърът на Англия Гарет Саутгейт за пореден път изрази убеждението си относно ваксинирането и заяви, че това е най-добрият начин за справяне с пандемията.

Саутгейт е основен поддръжник на правителствената ваксионационна програма и дори участва в промоционален видеоклип. Специалистът говори по темата преди двубоя на Англия срещу Андора в събота.

„Всички са наясно с мнението ми по въпроса. Единственият начин да се измъкнем от пандемията, е програмата за ваксинация. Има много гледни точки и разбирам безпокойството на хората, но когато сте на лагер с над 50 човека, има по-малко неща за обмисляне, а решението е по-просто.“

Нападателят на Рома Тами Ейбрахам потвърди преди няколко дни, че се е възползвал от правото си на ваксинация, докато Фикайо Томори от Челси не пожела да даде информация, заявявайки че това е „личен въпрос“.

Англия гостува на Андора в събота от 21.45 ч. в среща от квалификациите за Световното първенство в Катар. „Трите лъва“ са лидери в група „I“ с актив от 16 точки след 6 изиграни мача.