Гарет Саутгейт настоява, че тимът на Англия може „да изглежда много различно“ до Световното първенство в Катар през 2022.

Селекционерът на Англия определи една и съща единадесеторка за световните квалификации с Унгария и Полша миналата седмица. Този състав бе с 10 от 11-те играчи, които стартираха финала на Евро 2020 с Италия през юли.

Това показва, че Саутгейт има утвърден титулярен състав, като се очаква „Трите лъва“ да си гарантират класиране за Мондиала догодина следващия месец.

Но независимо че има само пет лагера между септември и началото на турнира в Катар идния ноември, Саутгейт остави вратата отворена за играчи да си извоюват място в титулярния състав.

„Това, което мога да кажа, е, че 14 месеца са дълго. Така че, въпреки че този отбор изглежда утвърден от лятото и в този лагер, това може да изглежда много различно след 14 месеца време. Има много млади състезатели, които изгряват, има футболисти, които са в добър ритъм в момента".

"Ще играем в средата на сезон, където контузия…има само седем дни между последния двубой за първенство и финалите. Така че може да се случат много неща със състава, но преди всичко трябва да си осигурим класиране за Световното, защото точката срещу Полша не ни гарантира все още първото място“, сподели той.

Англия е на четири точки на върха в група I след седем точки от възможни девет в последните си три срещи. Тимът бе близо до това да запази стопроцентовия си актив в световните квалификации преди гола с глава на Дамиан Шимански в добавеното време да донесе точката за Полша във Варшава в сряда вечер.

Независимо от равенството, Англия все още е фаворит за класиране на финалите на Световното първенство.