Европейският шампион Италия спечели мача за третото място във второто издание на Лигата на Нациите след победа над Белгия с 2:1. Николо Барела откри резултата в 46-ата минута, а Доменико Берарди удвои в 65-ата. Младият Шарл де Кетелер върна надеждите на "червените дяволи" в 86-ата минута, но до края на мача нови попадения не бяха отбелязани.

Стражът на Италия Джанлуиджи Донарума излезе на терена с капитанската лента, с което счупи 56-годишен рекорд на родината си за най-млад капитан на „Скуадрата“. Досега постижението бе дело на Джани Ривера през 1965-та година. 

Травми попречиха на Ромелу Лукаку и Еден Азар да вземат участие в двубоя за Белгия.

През първото полувреме Белгия имаше сериозен териториален превес и владееше топката близо два пъти повече от европейския шампион, но не успяваше да материализира предимството си.

Италия имаше възможност да вземе аванс още във втората минута, но ударът на Федерико Киеза бе добре блокиран. Първата по-сериозна опасност пред вратата на „Скуадра Адзура“ бе в 7-ата минута, когато Миши Батшуай стреля над горната греда на Джанлуиджи Донарума.

Алексис Салемакерс отправи опасен шут в средата на второто полувреме, който срещна горната грена на Италия, а това бе първото по-опасно положение в срещата.

В 44-ата минута Федерико Киеза се отчете с фрапантен пропуск, след като бе излязал сам срещу Тибо Куртоа след пас на Доменико Берарди. Киеза стреля към вратата, но вратарят на Белгия се намеси с крак.

Второто полувреме започна вихрено и в 46-ата минута Николо Барела посрещна топката от въздуха след корнер и матира Тибо Куртоа. По този начи Барела вкара седмия си гол с националната фланелка.

В 60-ата минута Миши Батшуай проби в наказателното поле на Италия и с топовен шут с десния крак разтресе горната греда на Донарума за втори път.

180 секунди след пропуска на Батшуай Тоби Алдервейрелд спъна в наказателното поле пробиващия отляво Федерико Киеза, след което получи жълт картон, а италианците – дузпа. Зад топката застана Доменико Берарди и реализира с удар към десния ъгъл на Тибо Куртоа. Стражът на Белгия докосна топката, но изпълнението бе достатъчно качествено и по този начин Италия поведе с 2:0.

Шест минути по-късно пред Тоби Алдервейрелд се отвори възможност да се реваншира за направената дузпа, но ударът му от наказателното поле бе спасен от Донарума.

Алдервейрелд продължи с активните си действия и отправи нов удар към вратата на противника в 77-ата, но опитът му от средна дистанция отново бе спасен от Донарума.

Футболистът на Атлетико Мадрид Яник Ферейра Караско нацели за трети пър гредата на "адзурите" в 82-ата.

Четири минути преди края на мача Шарл Де Кетелер отбеляза първия си гол с екипа на родината си и по този начин върна надеждите на Белгия в мача. Де Кетелер не бе убедителен в опита да преодолее Донарума, но някак си прокара топката през краката му от два метра разстояние.

Попадението на де Кетелер бе последното в мача и по този начин Италия спечели бронзовите медали във второто издание на Лигата на Нациите.