Вратарят на Белгия и Реал Мадрид Тибо Курота отправи много остри критики към УЕФА и ФИФА и заяви, че те не мислят за здравето на футболистите, а единствено как да изкарат повече пари.

Думите на Куртоа дойдоха след мача между Белгия и Италия за трето място в Лигата на нациите вчера, който според него е бил излишен, което се е видяло и от промените в титулярните състави на двата тима.

"Този мач беше само за пари, трябва да сме честни. Играем го, защото за УЕФА това са допълнителни пари. Вижте промените в двата състава. Ако това беше финал, щяха да играят други футболисти".

"Това само показва, че играем твърде много мачове. УЕФА дори измислиха нов турнир (Лигата на конференциите), винаги е едно и също. Те се ядосват, че другите отбори искат да направят Суперлига, но не им пука за играчите, пука им само за джобовете им", коментира Куртоа след победата на Италия с 2:1.

"Не е добре, че това никога не се обсъжда с играчите. А сега чуваме за Европейско и Световно първенство всяка година, кога ще си починем? Никога. Ние не сме роботи. Мачовете стават все повече и повече и ние имаме все по-малко почивка. Накрая топ играчите получават контузии, контузии, контузии".

"Трябва да се мисли за това много повече. Догодина имаме Световно първенство през ноември, след това ще трябва да играем до края на юни отново. Ще получим контузии! Три седмици почивка не е достатъчно за играчите, за да могат да се представят на топ ниво 12 месеца", допълни вратарят на "червените дяволи".