Новият треньор на Барселона ще е Шави Ернандес. Новината потвърди самият специалист, съобщи "Мундо Депортиво". Така мечтата на бившия халф на „каталунците“ ще се изпълни и той ще седне на горещия стол на „Камп Ноу“

Шави е в Доха (Катар), в очакване на посещението на делегация от каталунския клуб, за да договори окончателно параметрите по контракта. Шави има двугодишен договор с Ал Сад, но той вече е разговарял с ръководството на тима и е помолил да напусне, за да изпълни мечтата си да седне на пейката на "Камп Ноу". Шейхът, собственик на катарския клуб, е дал съгласието си при условие, че Барса отиде в Доха и изиграе приятелска среща срещу Ал Сад.

След мача на Барса от Шампионската лига днес делегация на клуба заминава за Катар. Договорът на Шави вече е с уточнени условия, за които двете страни са се споразумяли. Той със сигурност ще получава по-малко пари, отколкото в Катар.

Шави няма да бъде на пейката в съботния мач във Виго срещу Селта. Представянето му ще бъде в неделя или понеделник, уточнява „Труд“.