Евертън може да не разполага със средства за нови футболисти през зимния трансферен прозорец. Това призна мениджърът на „карамелите“ Рафаел Бенитес. Бюджетът на клуба за нови попълнения ще бъде ограничен.

„Срамота е, че не можем да похарчим парите тази година поради финансовия феърплей. Трябва да сме креативни и да мислим как да се справим със ситуацията по най-добрия възможен начин“, обяви Бенитес.

„Имах разговор с Марсел Бренди. Той ми обясняваше идеята. Мисля, че имаме време да обмислим с какво разполагаме. Чувствам, че в този случай, когато говорим за собственик, който е похарчил 400 милиона паунда през последните години, не можем да го обвиняваме“, каза той за какво е разговарял със спортния директор на клуб.

 „Нужно е да намерим тези играчи, защото ги има на пазара. Ако можем да ги купим, това ще е добре. Ако не, винаги можем да ги вземем под заем и да се уверим, че могат да останат с нас в бъдеще. Можем да намерим решения“, заяви той за възможността да привличането на футболисти под наем.