Ръководството на Милан планира да предложи нов договор на треньора на отбора Стефано Пиоли. Шефовете на „росонерите“ са стартирали разговори с 56-годишния специалист, като са го оферирали с почти двойна заплата в размер на 4 млн. евро годишно. Очаква се да има и бонус за спечелване на титлата в италианската серия „А“. Новият контракт ще трябва да го задържи на „Сан Сиро“ до лятото на 2024 г.

Настоящият договор на Пиоли изтича в края на настоящата кампания, а в него има заложена клауза за удължаването му до юни 2023 г. Сега специалистът прибира по 2 млн. евро + 500 хил. евро бонуси при класиране в Шампионска лига.

В Милан обаче са решили да си опекат задържането на Пиоли колкото се може по-бързо, въпреки че до края на сезон 2022/2023 могат да му плащат настоящата заплата, която е около 2 пъти по-малка.

Официалното финализиране на преговорите със специалиста, под чието ръководство Милан се завърна в групите на Шампионската лига след 8-годишна пауза, се очаква да стане факт най-късно до Коледа, пишат в Италия.