Аржентина приема Бразилия в голямото дерби на световните квалификации. Мачът е на 17 ноември рано сутринта от 01:30 часа българско време. Селесао вече си осигури място на Мондиал 2022. Същото до голяма степен важи и за гаучосите, които вървят без загуба от началото на квалификациите, но въпреки липсата на интрига едно от най-големите дербита във футбола винаги обещава да бъде зрелищно.

Основната въпросителна е свързана с участието на Лионел Меси в мача. Голямата звезда на Аржентина страдаше от контузия, заради която не бе титуляр в предишния мач срещу Уругвай (1:0). Пропусна и няколко срещи на клубния си отбор ПСЖ. Сега обаче Лео е напълно излекуван и според местните медии е изявил желание да започне още от първата минута срещу вечния враг в Южна Америка (Селесао).

„Капитанът вече работи нормално и в треньорския щаб са оптимисти, че ще може да вземе пълноценно участие в супердербито”, информира вестник „Оле”. От движенията на Меси ясно се забелязва, че не показва никакъв дискомфорт на лявото коляно.

„Още от самото начало, когато повикахме Лео, идеята беше да ускори темпото, мислейки за мача с Бразилия”, обясни треньорът Лионел Скалони, цитиран от "Тема спорт". Самият Меси е изявил желание да играе, за да може Аржентина да направи всичко възможно още сега да си гарантира и на теория участието на Мондиал 2022. Предсрочното класиране обаче ще зависи и от резултатите в другите мачове.

В кариерата си Меси има 5 гола срещу Бразилия, но само в контроли. Най-много се помни хеттрикът му във вратата на селесао през 2012-а, когато срещата се игра в САЩ. Повече попадения Лео има само срещу три национални отбора – Уругвай (6), Еквадор (6) и Боливия (8).

Другите добри новини в лагера на албиселесте са свързани с Леонардо Паредес и Пауло Дибала, които също са превъзмогнали своите болежки. Звездата на Ювентус бе сменен принудително в двубоя срещу Уругвай, но се оказа, че състоянието му не е сериозно. Паредес пък изобщо не игра при успеха над урусите.

Дербито Аржентина – Бразилия ще се играе в Сан Хуан. Стадионът там бе построен преди 10 години за домакинството на Копа Америка и е с капацитет от 25 000 места. Сан Хуан прие мач и от предишните квалификации за Мондиал 2018, когато Аржентина разби с 3:0 Колумбия (15 ноември 2016).