Последните седем двубоя от световните квалификации в зона "Европа" са тази вечер от 21:45 часа.

Един от тях се явява решаващ за първото място в група G. Нидерландия наивно изпусна победата при гостуването си на Черна гора (2:2) и сега трябва да изиграе максимално сериозно двубоя срещу Норвегия в Ротердам. „Оранжевите" ще си гарантират първото място дори при равенство, а норвежците се нуждаят единствено от победа.

В същото време Турция гостува на Черна гора и при успех ще си осигури второто място и участие на бараж. Ако Норвегия и Турция спечелят, първата позиция ще бъде решена от головата разлика, а нидерландците ще останат трети. В последния мач от групата аутсайдерът Гибралтар посреща Латвия.

В група D световният шампион Франция е сигурен на първата позиция, а за втората спорят Финландия и Украйна. Финландците имат две точки повече и минимално предимство в головата разлика, но им предстои тежък мач срещу "петлите" в Хелзинки. Украинците пък ще гостуват на Босна и Херцеговина, която вече загуби шансове за второто място. Ако Украйна не спечели, Финландия ще завърши на втората позиция дори и при загуба от Франция.

В група Е Белгия е без конкуренция на първото място. Днес „червените дяволи“ гостуват на Уелс, който на практика си е осигурил второто място с 14 точки. Чехия е с 11 и приема Естония.