Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп иска в състава си нападателя на Порто Луис Диас. Английският гранд следи ситуацията около колумбийския национал, като се надява да успее да го привлече още през зимния трансферен прозорец.

Мърсисайдци отчаяно ще се нуждаят от подсилване в предни позиции, тъй като остават без Мохамед Салах и Садио Мане, които ще участват в турнира за Купата на африканските нации.

Юрген Клоп вижда в лицето на Диас идеалното решение на проблемите, които ще го налегнат още в първия месец на новата година, съобщава португалското издание „Jornal de Notícias“, цитирано от „Webcafe“.

Твърди се, че "червените" вече подготвят официална оферта за 24-годишния футболист, въпреки че конкуренцията за нападателя ще е сериозна. Манчестър Юнайтед и Челси също са сред желаещите да имат Диас в състава си.

От Порто са склонни да се разделят със звездата, но срещу сума, която удовлетворява клуба.

Откупната клауза в контракта на играча е 67 млн. паунда и "драконите" са категорични, че в средата на сезона биха го пуснали единствено ако някой се съсгласи да плати тези пари.

Диас е едно от най-нашумелите имена през тази година, след като направи фурор на Копа Америка и завърши като голмайстор на турнира заедно с Лионел Меси.