Шампионът на Шотландия Рейнджърс намери заместник  на Стивън Джерард и се спря на бившия си играч Джовани Ван Бронкхорст за негов наследник. 

Вчера са проведени нови разговори с нидерландеца, но основните параметри по контракта са договорени и той трябва да бъде обявен официално най-късно утре. Остава единствено да се доуточни екипа му. 

Ван Бронкхорст спечели 5 трофея с екипа на отбора в периода 1998-2001 и бързо се превърна във фаворит за позицията, като още на първите разговори с шефовете миналата събота се е представил много добре. 

Твърди се, че той иска да вкара отбора в групите на Шампионската лига, за да му осигури финансова стабилност, но разбира се и да спечели нова титла, след като в момента Сините имат 4 точки аванс пред Селтик в класирането. 

Ръководството е останало много доволно от визията на Ван Бронкхорт, който натрупа сериозен опит начело на Фейенорд преди време, а след това изучаваше методите на работа на Пеп Гуардиола в Манчестър Сити преди да поеме китайския Гуанджоу, но напусна след само един сезон.