Както се очакваше Джовани ван Бронкхорст бе назначен за мениджър на шотланския шампион Рейнджърс, където ще наследи Стивън Джерард. 

Бившият футболист Сините от Глазгоу, Арсенал и Барселона все пак трябда да получи работна виза, но проблеми в това отношение не се очакват. Той е 17-ият постоянен мениджър на големия шотландски клуб. 

„Изключително съм щастлив да бъда назначен за нов мениджър на Рейнджърс. Страхотно е, че работя с отбор, който е на отлична позиция на всички фронтове и който има има манталитет на победител. Вярвам, че ще продължа в правилната посока и нямам търпение да се срещна отново с феновете и да започнем тази нова ера за всички нас” заяви Ван Бронкхорст. 

Неговият тим има 4 точки преднина в класирането пред Селтик, а дебютът му ще бъде в събота срещу Хибърниън в полуфинал за Купата на Лигата. Веднага след това предстои важен мач в Европа срещу Спарта Прага. 

„Джио познава отлично клуба, качеството на състава и е с абсолютно правилната настройка за работа. Той е невероятно развълнуван от това, което предстои и очаквам с нетърпение да го запозная с играчите” заяви спортният директор Рос Уилсън.