Галерия

37-годишна жена от Куба, която имала афера с Диего Марадона преди 20 години, обвини покойната аржентинска футболна легенда и антуража му в насилие и посегателство, включително изнасилване.

Мавис Алварес Рего, която сега живее в Маями, заяви пред медиите в Буенос Айрес как се срещнала с Марадона, когато била на 16 години – тогава звездата, на 40-годишна възраст, живеел в Куба, където се подлагал на лечение за зависимостта си от наркотици. „Бях омаяна, той ме спечели…но след два месеца всичко започна да се променя. Обичах го, но и същевременно го мразех, обмислях дори самоубийство“, каза тя, твърдейки, че Марадона, който почина от сърдечен удар преди година на 60, е опитал да я накара да употреби кокаин.

Марадона е считан за един най-великите футболисти в историята на играта и вдъхнови Аржентина за триумфа на Световното първенство през 1986. Той почина миналата година, след като претърпя мозъчна операция заради кръвоизлив, и след десетилетия на борба със зависимости към кокаин и алкохол. Алварес Рего, майка на две деца, на 15 и 4-годишна възраст, допълни, че връзката й с Марадона продължила „между четири и пет години“, но тя била тормозена и насилвана от него. Тя заяви, че по време на пътуване до Буенос Айрес с Марадона през 2001, тя била държана против волята си за няколко седмици в хотел от антуража на дон Диего, като й било забранено да излиза навън сама и била принудена да се подложи на интервенция за увеличаване на бюста.

Алварес Рего не е подавала оплакване, но ще даде показания тази седмица в Буенос Айрес пред аржентински прокурор във връзка с жалба от аржентинска неправителствена организация. Организацията, носеща името „Фондация за мир“, подала оплакването, след като видяла признанията й в американските медии в последните седмици. Жалбата се отнася конкретно за трафик на хора, лишаване от свобода, принудително робство, нападение и побой. Алварес Рего каза, че разкрива всичко това след толкова много години мълчание в опит да балансира някои от историите, които били разказани в телевизионна поредица за Марадона преди първата годишнина от смъртта му на 25 ноември. Тя намекна, че няма да инициира допълнителни процедури. „Направих това, което трябваше да направя, останалото оставям на съда. Постигнах целта си – да кажа това, което ми се случи, да предотвратя да се случи на други, или поне така че останалите момичета да имат силата и куража, за да говорят открито за това“.

Петима членове от антуража на Марадона, които са замесени, отхвърлиха обвиненията чрез своите адвокати. Един подаде контра-оплакване срещу неправителствената организация за клевета.