Маурисио  Почетино отклони въпросите за евентуалното му акостиране в Манчестър Юнайтед като заместник на уволнения Оле Гунар Солскяер. Арженският треньор на ПСЖ говори на брифинг преди утрешния сблъсък с Манчестър Сити в групите на Шампионската лига.

Почетино отново е свързван от британските медии с преминаване на „Олд Трафорд“. Той обяви, че е фокусиран единствено върху настоящия си клуб и предстоящата визита на „гражданите“.

 "Ние сме в бизнес, в който винаги има слухове, но тези неща не могат да ни разсеят. Фокусирани сме върху това да дадем 100 процента за нашия клуб. Щастлив съм в Пари Сен Жермен и сме фокусирани върху постигането на най-добрия резултат, който можем утре", каза той на пресконференцията преди мача.

"Не можем да говорим за Манчестър Юнайтед от уважение към моя клуб. Това, което друг клуб прави в този момент, не е моя работа, няма да направя грешката да говоря за това, тъй като всичко, което казвам, ще бъде разбрано погрешно", добави Почетино.

ПСЖ има 11 точки преднина на върха в Лига 1 и победата срещу Сити ще им осигури място на осминафиналите на Шампионската лига. Клубът направи огромна инвестиция миналото лято, приличайки Лионел Меси и Серхио Рамос, а Почетино каза, че сега не е моментът да се отдалечава от проекта.

"Бях играч на ПСЖ, обичам този клуб, феновете и е фантастично да бъда тук. Борим се за титлата във Франция, борим се за класиране в Шампионската лига, трябва да се съсредоточим върху това. Това е моят приоритет и моята отговорност", каза той.

Аржентинецът обаче осъзнава, че нещата могат да се променят бързо.

"Футболът е днес, не е утре. Преди две години, когато бях в Тотнъм, хората ме свързваха с други клубове и вижте какво се случи. Футболът е за настоящето. Можеш да кажеш много неща, но в крайна сметка става дума за победа и винаги се оценяваш според резултатите", добави Почетино.