Лионел Меси спечели за рекорден 7-ми път „Златната топка“ за най-добър футболист на 2021 година в анкетата на „Франс Футбол“, а резултатите показват, че аржентинецът е имал минимално предимство пред основния си конкурент Роберт Левандовски.

Меси е събрал 613 точки от гласовете на участващите 170 спортни журналисти, докато нападателят на Байерн (Мюнхен) има 580. Разликата между третия Жоржиньо от Челси и четвъртия Карим Бензема от Реал (Мадрид) е далеч по-сериозна – 460 т. срещу 239 т.

След като бе награден с ценното индивидуално отличие, Меси се обърна към Левандовски: „За мен беше чест да се боря с теб. Всички са съгласни, че през миналата година ти беше големият победител. Смятам, че “Франс Футбол” са длъжни да ти връчат наградата. Тя е твоя, ти си я заслужи и трябва да си я вземеш вкъщи”, заяви Меси.

„Невероятно е да съм тук отново. Преди две години си мислех, че това вероятно ще са последните ми години във футбола. Не знаех какво ще се случи, но ето, че съм пак съм тук пред вас. Не знам още колко години ми остават от кариерата, но се надявам да са много, защото се забавлявам изключително. 

Най-важната ми награда дойде през юни, когато спечелихме Копа Америка. Към това се стремях от началото на кариерата ми в националния тим. Искам да посветя този приз на моите съотборници, с които заедно постигнахме това“, каза още Меси.