"Само един гол за 600 минути. Твърде малко. Особено ако се казваш Лионел Меси." Така френската преса отново се нахвърли на звездата на шампиона ПСЖ, който вчера успя да стигне само до 0-0 срещу Ница. 

"Разочароващо, наистина "недостойно" за Златна топка", пише Le Parisien. Оценката за Меси е 3. Той не успя да помогне на тима си да спечели 3 точки. Аржентинецът взе седмата си Златна топка, Жоржиньо, който е еврошампион, остана на трето място, Донарума е едва десети. 

"Меси се представи по-добре в понеделник", пишат още французите относно мача снощи и деня на церемонията по награждаването със Златната топка, спечелена с преимущество пред Левандовски, който обаче вкарва с Байерн Мюнхен: 14 гола в 13 мача в Бундеслигата до момента. 

Аржентинецът, от друга страна, пише Le Parisien, „предложи представяне, недостойно за Златна топка. Разочароващ бе в ролята на фалшива деветка“. 

Equipe повтори: „Изолиран, Меси създава впечатлението, че винаги играе със същото темпо: твърде бавно“. И така, заключи спортният всекидневник, "остава изненадващото откритие: за 600 минути игра в Лига 1 Меси отбеляза само един гол". 

На терена звездата все още не блести, както трябва. С извинението, че не се е адаптирал към новия си отбор. Дори преценката на цитирания от "Труд" Parisien е строга: „Това е евтин ПСЖ-фалшификат“.