Световният шампион с Франция Лука Ернандес разкри в понеделник, че рекордният му трансфер в Байерн Мюнхен се е превърнал в кошмар заради непрекъснатите травми и заплахата от затвор в Испания.

Защитникът стана най-скъпият играч в историята на Бундеслигата, когато се присъедини към баварския колос от Атлетико Мадрид през 2019 за сумата от 80 млн. евро. Но 25-годишният футболист заяви, че поредица от контузии са го изолирали от съотборниците му, като той наскоро трябваше да се справя и със съдебни проблеми в Испания.

„Това не бяха лесни години. Бях контузен в първата година и половина и това определено беше най-лошият период в кариерата ми. Първо пропуснах шест месеца, след това играх два месеца, впоследствие отново отсъствах четири месеца. Когато не си до съотборниците си всеки ден и често оставаш сам, това сваля от самочувствието ти. Но сега, когато съм с тях, се чувствам много добре интегриран в отбора“, започна той.

През октомври, Ернандес се яви в Мадридски съд за нарушаването на ограничителна заповед през 2017, която му забраняваше тогава да се свързва с приятелката си след физически сблъсък между двамата, които сега са женени. Нито един от тях не подаде оплакване срещу другия, но и срещу двамата беше повдигнато обвинение от обществения прокурор в Испания. Бранителят избегна присъда, след като съдът прие жалбата на френския национал.

„Беше много труден период за мен, когато се появи тази история. Жена ми беше, и все още е, бременна с второто ни дете. Нито тя, нито аз разбрахме защо съдът отвори тази процедура срещу мен. Това беше инцидент, който датира от 2017-а, това е в миналото, настоящето е, че жена ми е бременна, че я обичам и тя ме обича“.

Въпреки всички проблеми, Ернандес заяви, че принудителните отсъствия са подсилили неговия дух и психика. „Някои играчи, когато са контузени, обмислят да прекратят кариерите си. При мен беше точно обратното. Колкото по-големи са трудностите, толкова по-мотивиран съм да се справя и да се върна обратно на работа. Тези моменти ме направиха по-силен психически и по-зрял от гледна точка на характер“, завърши той.