Байерн Мюнхен спечели исторически втори клубен требъл миналата седмица, но дори и там си имат проблеми.

Според няколко германски медии напрежението идва от най-скъпата покупка на баварския колос Люка Ернандес. Той беше привлечен миналата пролет от Атлетико Мадрид за цели 80 милиона евро, но или е контузен, или играе предимно под очакванията.

Записалият само 25 мача за тима французин е причината няколко водещи футболисти да влизат в противоречие с ръководството при преговорите за нов договор.

Вестник "Билд" твърди, че капитанът Мануел Нойер и босът на защитата Давид Алаба били крайно недоволни от слуховете, че Ернандес прибира по 24 милиона евро на година. При таван на заплатите в клуба от 20 милиона евро.

Затова и Нойер дълго време са дърпаше за новия си договор. Капитанът все пак преподписа, но бъдещето на Алаба остава неясно. Почти сигурен напускащ пък е Тиаго.

Напрежението в офисите на клуба било толкова голямо, че се наложило спортният директор Хасан Салихамиджич да обяснява на Нойер и Алаба, че цитираните в медии числа не са верни и че Люка (договор до 2024 година) не получава толкова висока заплата.

Според най-тиражния европейски вестник №1 по заплата в Байерн е голмайсторът Роберт Левандовски (19.5 млн. евро на сезон), следван от Нойер (18 млн. евро) и новото попълнение Лерой Сане (17 милиона евро).

Томас Мюлер е четвърти с 15 милиона евро, а възнаграждението на Ернандес било "едва" 13 милиона евро годишно.