COVID-19 удари по Лестър в разгара на сезона. Седем футболисти от състава на Брендън Роджърс са заразени с коронавирус в навечерието на решаващия мач от груповата фаза на Лига Европа срещу Наполи.

Поставените в домашна изолация са Адемола Лукман, Даниел Амартей, Келечи Ихеаначо. Яник Вестергор, Айосе Перес, Филип Бенкович и Вонте Дейли-Кембъл. Не е ясно кои от тях са болни и кои са дали положителни тестове.

„Лисиците“ имат трудно гостуване на стадион "Диего Армандо Марадона" в Неапол, знаейки, че трябва да спечелят, за да си гарантират първото място в групата, докато равенство ще им осигури преминаването в елиминационната фаза.

Брендън Роджърс потвърди, че в клуба има сериозен бум на заразени с коронавирус. „Има някои играчи и служители, които не са тук. Имахме някои положителни случаи и някои хора, които не са добре.

Става дума за здравето на нашите футболисти. В Италия ще сме със силен отбор. Просто не е напълно подготвен отбора. Това няма да ни дестабилизира. Тествахме се преди да се качим на полета и преди да напуснем хотела.

Предприехме всички мерки, за да бъдем възможно най-безопасни. Взели сме всички мерки. Дори играчите, които не са толкова зле, не бихме могли да поемем никакъв риск с тях, както и с момчетата, които имат COVID-19“, сподели Роджърс.

Лестър ще направи опит да отложи мача си от Висшата лига, който е през уикенда срещу Нюкасъл.